Dierenartsen & assistenten

Er staat dagelijks een gemotiveerd en beestig team klaar voor jou en je huisdier.

Chris Meirsschaut

Dierenarts

Ik behaalde in 1977 mijn diploma dierengeneeskunde (grote huisdieren) aan de faculteit in Merelbeke. De aandacht voor kleine huisdieren en pluimvee was toentertijd minimaal in een landelijke regio zoals Deftinge maar door de jaren heen groeide mijn praktijk uit tot een bloeiende gemengde praktijk (kleine als grote huisdieren). Het waren drukke dagen met vier jonge kinderen, talrijke stagiairs en veel bedrijfsbezoeken. Gelukkig kon ik steeds rekenen op de hulp van mijn vrouw Ann. Vandaag geniet ik van een deugddoend pensioen.

Liesbeth De Sadeleer

Dierenarts

Ik studeerde in 2003 samen met Jan af aan de faculteit dierengeneeskunde in Merelbeke. Ik combineer het werk in de praktijk met lesgeven op Hogent aan studenten dierenzorg. Mijn interesses liggen zowel bij de kleine (hond, kat, konijn) als grotere dieren (schaap, geit, paard). Ik heb drie lieve dochters Emma, Kato en Marie en buiten het werk geniet ik van lopen, fietsen of een ritje te paard.

Camille Verplancken

Assistent

Ik ben Camille, de jongste van het team. De passie voor dieren zat er al vroeg in waardoor de keuze voor dierenartsassistente al snel was gemaakt. Voor dit diploma volgde ik de bacheloropleiding Agro- en Biotechnologie optie dierenzorg te Melle waarbij ik in 2018 afstudeerde. In datzelfde jaar kon ik meteen hier aan de slag. Buiten de werkuren ben ik vaak te vinden bij onze eigen dieren, met mijn partner Jens, onze dochter Elodie en ons zoontje Marcel.

Jan Meirsschaut

Dierenarts

Ik studeerde af in 2003 aan de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke en ben sindsdien werkzaam in onze praktijk. Mijn interesses liggen zowel bij de kleine (hond en kat) als grotere dieren (schaap, geit, paard, alpaca). Sinds 2017 ben ik niet meer actief op de rundveebedrijven.
Buiten de dierenwereld ben ik al eens terug te vinden in lycra pakje op de fiets hier in de Vlaamse Ardennen en omstreken. Mijn vrouw is Annelies (Marijke 's zus), ik heb 2 dochters Noor en Kaat.

Lieselot Van Hautegem

Dierenarts

In 2020 ben ik afgestudeerd als dierenarts aan de Universitaire Kliniek te Merelbeke, gespecialiseerd in de kleine huisdieren (hond, kat en konijn). Van kleins af aan zat de passie en de interesse voor dieren in mijn bloed. Het grootste deel van mijn kinderjaren bracht ik door op de boerderij, gelegen tegenover mijn ouderlijk huis. Sinds juli 2020 heb ik het ouderlijk huis verlaten en woon ik samen met mijn vriend Koen, ons dochtertje Nore en mijn trouwe viervoeter Lucky in het mooie Everbeek.

Marijke Van Holen

Dierenarts

In 2004 heb ik mijn kinderdroom waar kunnen maken en studeerde ik af als dierenarts in Merelbeke. Daar bleef ik nog een jaartje op de universiteit om een internship te doen en mij verder te specialiseren in de geneeskunde van de kleine huisdieren. Daarna ging ik werken in den Eikbos, een praktijk nabij Mechelen, waar ik 2 jaar werkte. Tot ik in 2007 kon aansluiten bij deze praktijk. Ik behandel hier de kleine huisdieren (voornamelijk honden, katten en konijnen) gaande van routine onderzoeken tot operaties. Ik woon in Galmaarden samen met mijn partner Dries en mijn twee zonen Joren en Finn. Naast het werk hou ik van wandelen in de natuur, yoga en lopen.

Anneleen Meirsschaut

Assistent

Ik studeerde in 2008 af aan de Universiteit van Gent aan de faculteit Politieke en sociale wetenschappen als communicatiewetenschapper. In 2011 versterkte ik het team als assistente (aard van het beestje zeker) gelijktijdig met de grote verhuis naar de nieuwe locatie van de praktijk. Ik woon in Deftinge met mijn man Tim, onze kindjes Olivia en Len en onze hond Luzje.

En zo is het allemaal begonnen…

Op 21 oktober 1977 stichtten Ann Van Den Berge (verpleegkundige) en Chris Meirsschaut (dierenarts) een gezin met vier kinderen en een dierenartsenpraktijk grote en kleine huisdieren in Deftinge. Met veel geluk en inzet groeide uit deze solo praktijk een groepspraktijk met dierenartsen Jan Meirsschaut, Marijke Van Holen, Liesbeth De Sadeleer en Lieselot Van Hautegem en assistentes Anneleen Meirsschaut en Camille Verplancken in een nieuwe praktijkgebouw “Aan de Ossenberg”. Het familiale karakter van onze samenwerking zorgt voor een humane aanpak voor cliënt en patiënt.

DAP Aan De Ossenberg wordt DAP KYON

Na jarenlang hard werken geniet Chris Meirsschaut ondertussen van zijn welverdiend pensioen. Daarom besloten Jan Meirsschaut en Marijke Van Holen op 11/11/2022 om de handen in elkaar te slaan wat resulteerde in de geboorte van dierenartsenpraktijk KYON. Kyon is het Oud-Griekse woord voor “hond” en in het Japans betekent het “samenwerking”. Vandaar dat de keuze snel gemaakt was.

Wil je graag voeding bestellen of heb je een vraag voor ons?

Bel naar 054 41 51 12 binnen de kantooruren of mail ons via info@kyon.be en wij zetten alles met plezier voor jullie klaar. (Voor dringende zaken graag een telefoontje)